Startup pentru startup

Fiecare startup este diferit. Fiecare business este diferit în sine. În spatele fiecărui business există o altă viziune, o altă strategie, un alt ADN al business ului, ceea ce-l face diferit, unic.

De aceea este foarte greu să spunem care sunt pașii corecți, care este modul corect de a începe un business.

Până acum nimeni nu a reușit să răspundă la întrebarea (care este ”mama” tuturor întrebărilor de strategie de business!) Ce trebuie să fac pentru ca business -ul meu să aibă succes?

Pentru că de fapt nici nu există rețetă de succes în business.

Însă știm în mod sigur ce nu trebuie să faci pentru a avea un business de succes.

Nu avem o rețeta succesului însă știm destul de bine care sunt pașii care te pot duce la eșec.

Ce vă propun aici este o prezentare a ingredientelor de care ai nevoie pentru a începe o afacere de succes, ingrediente strategice, care țin de definirea business ului de viziune misiune, de model de business și de definirea valori pe care vrei s-o construiești pentru clienți.

Aceștia sunt doar pașii necesari dar nu și suficienți pentru succesul în business.

În cele peste 160 de proiecte în care am lucrat până acum cu antreprenori din România pe business-uri mai mari sau mai mici, am regăsit de fiecare dată toți acești pași, mai mult sau mai puțin dezvoltați, mai clari sau mai puțin clari, formalizați în document de strategie de business sau doar pur și simplu pus în practică.

Ingredientele unui business de succes sunt din punctul meu de vedere:

  1. Viziunea de business
  2. Echipa
  3. Value proposition
  4. Modelul de business

Dacă aveți viziune și echipă aveți foarte multe șanse ca business-ul să reziste în timp.Dacă adăugați și valure proposition și model de business, cresc semnifiativ șansele să aveți și un business profitabil (performanță).

Primele două te țin în cursă. Celelalte două îți dau șanse la podium!

Urmăriți prezentarea (are aproape o oră) și lucrați apoi pe documentele pe care le puteți downloada de aici. (definire viziune, idee, echipa si oportunitati, prezentarea pdf)

Este minimul necesar pentru a avea succes in business. Restul, cel mai important, va fi contribuția voastră.