Parteneriat pentru atingerea obiectivelor tale de business. Simplu.

În business coaching este vorba despre a crea un parteneriat prin care afacerea ta să crească. Ca și business coach, rolul meu va fi să îmi asum să parcurg acest drum cu tine: să ne definim obiective de creștere solide, să ne stabilim strategii de lucru și să ne asumăm împreună execuția lor.

Din perspectiva mea este un proces de business coaching însă din perspectiva ta trebuie să fie un proces de business growing.

De aceea cred că un program de business coaching eficient este acela în care în fiecare lună vezi un progres în afacerea ta.

Deci ce este până la urmă business coaching? Este un proces de parteneriat în care urmărim și confirmăm, prin tot ceea ce facem, o creștere a afacerii tale.

Ce facem împreună într-un program de business coaching?

Toate programele mele de business coaching se bazează în general pe același proces de bază: DiagnozăDecizieDisciplină.

În toate programele de business coaching îl implic nu doar antreprenori, managerul, acționarul cheie ci și echipa acestuia (manageri operaționali și lideri de echipe care coordonează procese cheie din companie).

Adesea, este nevoie să avem sesiuni de team coaching și, mai frecvent, vom aborda probabil modelul de executive coaching sau leadership coaching (lucru exclusiv cu antreprenorul).

În fiecare proiect apelăm la consultanți și experți pe diverse domenii specifice de business (pot fi consultanți, traineri, coachingul sau firme care prestează servicii profesionale pentru afaceri, în funcție de nevoile noastre).

Cel mai important lucru pe care îl vom face împreună însă este de a ne stabili o disciplină de lucru și un model clar de monitorizare și de evaluare a progresului business-ului (KPI, instrumente de lucru, calendar de lucru și disciplina de a le urmări).

Succesul adevărat al programului de coaching vine abia atunci când voi veți reuși (tu împreună cu echipa ta) să susțineți această disciplină de lucru și veți reuși să aplicați bunele practici dezvoltate împreună fără să mai fie nevoie de mine ca și coach.

razvan nicoara

 

Procesul de business coaching

DIAGNOZĂ

Clarificăm cât se poate de bine situația actuală a afacerii.

Aplicăm metodologii și instrumente de diagnoză de business și evaluăm împreună toate aspectele cheie ale acesteia. Vom pune un focus suplimentar pe oameni, leadership și cultura organizațională dar, în același timp, vom lucra împreună la clarificarea și optimizarea modelului de business și optimizarea proceselor cheie ale afacerii.

În această etapă (care de obicei nu durează mai mult de o lună) ne stabilim și obiectivele pentru întregul proiect, modul de măsurare a progresului, instrumente de lucru (software specializat de management) și metodologii și bune practici.

DECIZIE

Clarificăm câte se poate de bine modelul tău de lider, modul în care iei decizii și modul în care sunt puse în execuție în organizație.

De asemenea, este etapa în care ne facem planuri, strategii pentru a îndeplini obiectivele asumate.

Această etapă va reveni periodic în activitatea noastră. Trimestrial sau poate chiar mai frecvent (în funcție de modelul de business al afacerii tale și de cultura organizațională a acesteia) vom avea perioade de focus pe decizii și focus pe strategii și planificare. Acestea sunt perioadele în care echipa ta manageri este implicată la maxim în programul nostru de business coaching.

În această etapă ne facem un audit al propriei strategii, ne reevaluăm bugete și resurse și, adesea, apelăm la consultanți în domeniul financiar pentru a ne ajuta să luăm cele mai bune soluții.

De asemenea, este etapa în care lucrăm cu echipele de oameni din companie mai mult decât de obicei.

DISCIPLINA

Clarificăm, exersăm și facem o obișnuință din a aplica bune practici și instrumente de management strategic.

Majoritatea afacerilor stagnează sau mor nu pentru că duc lipsă de idei sau de strategii, ci pentru că nu reușesc să implementeze sisteme consistente și predictibile de management.

În această etapă pur și simplu lucrăm, implementăm decizii, testăm idei, aplicăm strategii. Însă acest lucru se face cu disciplină și responsabilitate. Atât din partea noastră cât și din partea echipei cu care lucrăm.

Rolul meu ca și business coach este de a te sprijini pentru a construi acest model de management productiv, potrivit companiei tale și, în același timp, care îți susțin îndeplinirea obiectivelor tale.


La ce să te aștepți de la un program de business coaching?

Sunt trei zone în care poți avea beneficii consistente de la un program de business coaching:

Dezvoltarea personală și profesională

Într-un program de business coaching, principalul beneficiar este chiar afacerea ta. Însă, implicit, și tu ca antreprenor, manager și leader vei avea de câștigat pe de pe urma acestui proces:

    • îmbunătățirea capacității analiză și de decizie în afacere

    • leadership

    • management

    • exercițiu cu modele de analiză și de business management moderne

    • experiență în utilizarea soluțiilor software moderne de business management

Dezvoltarea echipei

În business coaching, dezvoltarea afacerii nu se poate realiza fără dezvoltarea echipei care o susține.

Dezvoltarea afacerii

Business coaching este pentru creșterea afacerii tale. Pur și simplu, este despre îndeplinirea unor obiective de business. Fie că e vorba de creșterea veniturilor, de profituri, de optimizarea afacerii, de dezvoltare, extinderi sau exit, oricare dintre aceste obiective pot fi obiective de proiect pentru business coaching.


Cat costă și cum se derulează un program de business coaching?

Programele de business coaching sunt lunare, trimestriale sau bi-anuale (program de o lună, de trei luni sau de 6 luni). Costul acestora începe de la 700 euro / lună și plata se face lunar, la îndeplinirea obiectivelor asumate pe luna respectivă.

Nu există o limită de întâlniri sau de ore alocate. Totul depinde de obiectivele asumate. Pentru fiecare proiect se face un calendar de lucru de comun acord agreat încă de la începutul lunii.

În prima lună se face diagnosticul complet al afacerii (inclusiv lider, echipe) și nu se iau decizii de nici un fel.

După prima lună ne definim obiectivele și ne stabilim modul de lucru cu echipele, instrumentele de utilizat, bunele practici și metodologiile de implementat și indicatorii de performanță urmăriți.

În fiecare lună avem 1 întâlnire de evaluare în care nu vorbim despre business ci despre programul de business coaching (la aceste întâlniri sunt invitați și oamenii cheie din echipa de proiect).