Lucrez cu oameni care sunt sau vor sa devina lideri.

Strategia de business implica schimbare, transformare. Si asta inseamna ca ai nevoie sa poti influenta oamenii, valorile si atitudinile lor, sa ii poti convinge si sa ii poti atrage de partea viziunii tale. 

Adica ai nevoie de leadership. Prin coaching il putem dezvolta si cu strategie ii putem da impact real in business.

CE SUNT

Consultant business si business coach

In 15 ani de experienta in consultanta de business cu proiecte de audit de comunicare si marketing, optimizare procese de business, diagnoză de business și dezvoltare și implementare de strategie de business in peste 160 de companii si in lucrul cu sute de manageri si antreprenori am invatat ca strategiile vii, cele care se implementeaza cu adevarat si care au rezultate concrete se fac doar cu oameni autentici, pasionati de ceea ce fac, care au o viziune clara si o motivatie puternic si care pot transmite aceste valori si celor din jur. 

Lucrez cu oameni care sunt sau vor sa fie lideri

Expertiza mea de consultant este in zona de comunicare si marketing strategic (audit de comunicare și strategie de marketing si comunicare), BPM (optimizare procese de business), diagnoza si analiza de business (McKinsey 7S), business model innovation si design și implementare de strategie de business.

Am coordonat si coordonez echipe multidisciplinare in proiecte de consultanta de business.

De asemenea, am fost implicat si in procese de evaluare de business pentru mergers & acquisitions, repozitionare pe piata si rebranding si startup-uri.

Lucrez impreuna cu oameni, nu pentru companii

Acum 4 ani incepeam sa fac business coaching pentru ca am inteles ca proiectele mele de consultanta de strategie de business nu pot avea succes decat cu manageri si lideri care stiu ce vor cu adevarat si care fac cu adevarat ce stiu pentru a ajunge la obiectivele lor. 

Rezultatul…? De la o rata de implementare de 30% (in 2017 din 10 clienți doar 3 implementau strategia propusa) am ajuns sa am o rata de succes de peste 80% (in 2020 din 10 clienți doar unul – doi nu implementeaza strategia propusa si definita impreuna). Si aceasa rata de succes este imensa in industrie 🙂

Astfel ca de peste 3 ani fac si consultanta de strategie de business integrata cu coaching de business (executive coaching, business coaching, team coaching) cu, deja, peste 20 de companii si, probabil, spre 70-80 de manageri si lideri cu care am adunat peste 500 de ore de coaching

Strategia de business are un impact maxim atunci cand incepe cu coaching

Coaching-ul este pentru claritate, pentru inovatie si pentru dezvoltarea unei discipline solide de a lua decizii si de a actiona. Acestea sunt ingrediente necesare pentru o strategie de business de success.

Astfel ca, fara sa le amestec, sunt business coach atunci cand suntem in etapa de creatie si dezvoltare de strategie de business si consultant de business atunci cand vine vorba de executie si implementare.

cine sunt

Consultant business si business coach

Am absolvit Facultatea de Filosofie din Bucuresti si trebui sa fac analiza politica. Cel putin asa era stabilit si chiar asta am si facut. Am lucrat pentru cateva partide (liberale), am trecut prin cateva campanii electorale si m fost alturi de oameni in care am crezut. Insa, de la un moment dat, nu mai putut. 

Am trecut de la analiza discursului politic la analiza de comunicare si am construit prima metodologie concreta de analiza de brand in media.

Am fost printre primii oameni care au realizat in Romania proiecte de audit de comunicare organizationala si evaluare de perceptie de brand in media, pentru companii mari, lideri de piata, pe vremea când nimeni nu stia ce inseamnă ”CSR”, iar Facebook-ul nu exista.

Apoi m-am specializat in management organizational si optimizarea proceselor de business. De această dată, analiza a fost urmată și de rezultate concrete, prin implementarea de proiecte de business, ca manager de proiect. De atunci, am continuat sa lucrez in diagnoză de business și optimizare de procese de business, pentru companii din România și din afară.

Sunt un filosof care, de peste 15 ani, analizez businessul cu metodele vechilor greci: le caut întrebarile importante, iar nu răspunsurile, dinamicile și procesele, iar nu schemele, tendințele, iar nu cifrele. Și apoi le face mai simple și mai eficiente și le dă înapoi companiilor, ca să le folosească mai bine.

 

Lucrez cu oameni care sunt sau vor sa fie lideri

Strategia incepe cu leadership-ul

Una din analizele obligatorii pe care le fac in etapele de diagnoza de business, inainte de pune chiar problema de a reliza si implementa o strategie de business, este evaluarea competentelor de leadership din companie. Fara oameni care au capacitatea de a influenta valorile si comportamentele altor oameni, nu se poate face strategie. Leadership-ul este conditie necesara (dar nu si suficienta) pentru strategia de business.

in ce cred

Integritate, inovatie, insight, impact

Integritate: a face strategie inseamna a avea puterea de a spune si recunoaste adevarul, realitatea, de a ne asuma obiective autentice si de a face din onestitate prima regula de lucru in echipa

Inovatie: la baza strategiilor de succes sunt abordarile creative si curajul de a le duce la indeplinire; si inovatia devine o obisnuinta, nu o exceptie

Insight: inteleg si simt ce vrea clientul meu si apoi fac tot ce pot sa aduc acest insight in strategia de business

Impact: orice strategie de business are un impact; daca nu are impact, nu e strategie; daca nu are impact relevant, nu e suficient de buna.

Cred ca inainte de a incepe proiecte impreuna este bine sa ne cunoastem. Daca avem aceleasi valori si acelesi principii avem multe sanse de a lucra impreuna. Putem face acest lucru foarte simplu intr-o sesiune de exploratory business coaching.